Royal_Club_logo_300_png

Royal Club

Al sinds 1939 is Royal Club dé frisdrank voor volwassenen. Royal Club staat voor kwalitatief en biedt de consument een ruime keuze in fris, maar dan net iets spannender. Met een verfijnde volle smaak en een verrassende bite blijft Royal Club iedere keer weer verrassen. 
Royal Club komt voort uit het negentiende-eeuws Britse frisdrankenbedrijf, Josiah Russell & Co. (Londen). De frisdranken van dit bedrijf werden, voor zover bekend, al vanaf 1881 in Nederland geïmporteerd. In 1887 opende het bedrijf in Hillegersberg, onder de rook van Rotterdam, een Nederlandse productievestiging. Uit het feit dat Josiah Russell in advertenties waarschuwde voor namaak en imitatie van haar producten, blijkt dat het Hillegersbergse bedrijf trendsettend was op het gebied van nieuwe frisdranksmaken. 

In 1949 werd Josiah Russell overgenomen door branchegenoot N.V. Handelmaatschappij v/h J.C. Tims, dat feitelijk al sinds 1939 het beheer voerde over het Hillegersbergse bedrijf. Het waren de heren Tims die de frisdranken van Josiah Russell uitbrachten onder de merknaam Royal Club.

In de jaren vijftig werd Tonic het paradepaardje van het Royal Club-assortiment. Ook voor dit product gold dat het veel geïmiteerd werd (door concurrenten) maar nooit geëvenaard. Het succes van Royal Club was zo groot dat vanaf 1955 ook Nederlandse frisdranksmaken als sinas, cassis en grapefruit uitgebracht werden onder deze merknaam. In 1969 kwam Royal Club in handen van Vrumona, dat al jaren als co-producent optrad. Met respect voor traditie heeft Vrumona Royal Club voortgezet als een merk dat zowel onderdak biedt aan typisch Britse smaken als aan Nederlandse vruchtenlimonades. Royal Club heeft een sterke heritage in Nederland door spraakmakende campagnes en gedurfde productintroducties. Tegenwoordig positioneert Royal Club zich als: Royal Club ‘Net iets spannender dan gewoon fris’.

Alles weten over Royal Club? Kijk dan op www.royalclub.nl!

Lees verder

Het assortiment

Bij iedere slok, is er altijd weer dat verrassende kickje. Kies je voor fris van Royal Club, dan kies je dus bewust voor iets spannenders. Frisdrank met een verrassende twist: Royal Club blijft je iedere keer weer verrassen! 
Lees verder