Gatorade_logo

Gatorade

Dit product ondersteunt je bij het sporten en het smaakt ook nog eens heel erg goed! Gatorade is wetenschappelijk samengesteld om sporters voor, tijdens en na de training of wedstrijd een optimale optie te bieden om hun vochtverlies aan te vullen. De speciale samenstelling die sinds 1965 herhaaldelijk in diverse laboratoriumopstellingen is getest, bevat vier belangrijke ingrediënten die vochtverlies effectief aanpakken.

Geschiedenis

In de extreme hitte van Florida -in een landschap van moerassen- kwamen de spelers van Florida’s universiteits football team ‘The Florida Gators’ elke wedstrijd uitgeput van het veld. Na een aantal tests door doktoren van dezelfde universiteit bleek dat een groot aantal spelers last had van uitdroging, een van de meest verwoestende tegenstanders op het veld. Onder leiding van Dr. Robert Cade werd de eerste sportdrank ontwikkeld op basis van koolhydraten en elektrolyten die zorgen voor een goede hydratatie. Het Gators football team ging beter spelen en overklaste tegenstanders vooral laat in de wedstrijd, wanneer de hitte zijn tol eiste. In 1967 wonnen de Gators de universiteitsfinale, de Orange Bowl. Concurrenten vroegen daarna ook naar Gatorade. 

Het succes van Gatorade verspreidde zich sinds het ontstaan over de hele wereld. Ook een groot aantal professionele sporters en Nederlandse topvoetbalclubs gebruiken Gatorade. De categorie sportdranken groeit nog steeds. Binnen deze categorie is Gatorade de best verkochte sportdrank ter wereld. De verschillende smaken maken Gatorade tot de nummer 1 sportdrank voor recreatieve sporters en professionals.

Producten

Gatorade is verkrijgbaar in de volgende smaakvarianten: orange, cool blue, lemon en red orange.
Lees verder

Het assortiment

Gatorade is verkrijgbaar in de volgende smaakvarianten: orange, cool blue, lemon en red orange.
Lees verder