Vrumona, 70 jaar ondernemerschap.

Historie

Op 16 juni 1945 richtte Anton van Dam (1915-1956) de N.V. Vitam Vruchtenproducten Maatschappij op. De opzet van deze onderneming was een samenwerking van enkele honderden kleine, zelfstandige frisdrankenfabrikanten.

In mei 1947 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in N.V. Bedrijfscentrale voor het Koolzuurhoudende Alcoholvrije Drankenbedrijf (kortweg Bedrijfscentrale KAD). Die naam werd uiteindelijk Vrumona B.V., een naam die ontstond uit het woord VRUchtenliMONAde.

Na overname van alle aandelen werd Vrumona in 1968 onderdeel van Heineken N.V. 

2015

Vrumona introduceert Rivella Green Tea. Deze frisdrank is al het goede van Rivella, met de heerlijk verfrissende smaak van groene thee. Rivella Green Tea bevat natuurlijke groenethee-extracten en draagt het ‘Ik Kies Bewust logo’.

2012

Vrumona introduceert Holy Soda. De frisdrank waar geen geen suiker aan is toegevoegd. Holy Soda is laag in calorieën en wordt gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten. Kortom, 100% goodness.

2009

Vrumona introduceert Sourcy Vitamin Water. Deze heerlijk dorstlesser is de ideale drank voor een kleurrijk verfrismoment.

2000

Vrumona voegt Crystal Clear toe aan het assortiment. Met slechts 1 kcal per 100 ml is Crystal Clear een lekker lichte en bewuste keuze.

1968

Vrumona introduceert de literfles met afsluitbare dop.
Vrumona-Wist-je-dat

Wist je dat?

Wist je dat de samenwerking tussen Vrumona en Pepsico al in 1948 is gestart?

Ben jij nieuwsgierig naar meer weetjes over de verschillende merken van Vrumona?

Royal Club

Sinds 1939 was de Rotterdamse fabrikant Tims eigenaar van het merk Royal Club. Het portfolio van Royal Club bestond uit de smaken Royal Club Indian Tonic, Bitter Lemon en Ginger Ale. In 1965 kocht Vrumona het merk Royal Club.

Pepsi

Pepsi MAX al sinds 1993 in Nederland verkrijgbaar is?

Rivella

Rivella de allereerste light frisdrank in Europa is?

7UP

Een succesvolle 7UP reclamecampagne die in 1967 gestart werd, de 7UP 'uncola' campagne was? 7UP het verfrissende alternatief van cola!

Mountain Dew

Mountain Dew zijn roots heeft in de skatewereld?

SiSi

Alle producten van SiSi het IKB logo dragen? Dit betekent dat de producten van SiSi een gezondere keuze zijn in vergelijking met veel andere fris- en fruitdranken.
Lees verder